LD systems MAILA

LD systems MAILA, Modulair All-round Intelligent Line Array

De naam MAILA geeft eigenlijk exact de definitie weer van dit unieke midsize line array speaker systeem. LD systems MAILA is een nagenoeg kabelloos systeem, welke zowel kleinschalig als voor groot publiek zijn naam eer aan doet. Na een R&D ontwerp van 6 jaar beschikt dit LD-systems flagship modulair line array speaker systeem naast een weergaloze klank ook unieke mechanische ontwerpen. Het technisch ontwerp is gebaseerd op een schaalbaar systeem waar betrouwbaarheid, veiligheid, snelheid in combinatie met uitmuntende prestaties de kernwoorden zijn. Dit line array speaker systeem is met één persoon op te bouwen in een aanzienlijk snel tijdsbestek. Er zijn zowel groundstack als flying configuraties met verschillende vermogensopties. The Stage Managers beschikt over alle mogelijke beschikbare configuraties en is daarbij ook de PRO-dealer en installateur van dit systeem. Uiteraard is LD systems MAILA op afspraak te beluisteren in onze showroom.
LD systems MAILA LD systems            Sat LD MAILA

SAT Line array speaker modules (passive units)
De SAT line array speaker modules bestaan uit stevige zwart gecoaten aluminium behuizingen. De afmetingen van deze units zijn B 205mm x L 234mm x D 226mm en hebben elk een gewicht van 7,54 kg. Het frequentieresponse van elke unit is tussen 100Hz - 20kHz (-6dB), het cross-overpunt tussen het midden en hoog gebied ligt op 1,8kHz.
Line array speaker Line array speaker systeem achterkant
De module bestaat uit een 6,5'' mid woofer en 5 stuks 1'' titanium dome tweeters. De actieve 6,5''mid driver is voorzien van passieve radiator aan de achterzijde van het ontwerp. Deze extra passieve woofer zorgt voor extra vermogen in het mid gebied en resulteert in een weergave van frequenties onder de 100Hz. Deze geavanceerde technologie resulteert in een geluidsdruk van 128dB SPL peak per SAT unit.
Line array speaker onderdelen


De dome tweeters zijn geintegreerd in een hoorn design met een spreiding 100° x 8°. De aanwezige faseplugs zorgen voor koeling van de aanwezige dome tweeters. Deze SAT serie modules acteren dan ook als een wave guide met wave ahead technologie. Door gebruik te maken van de SonicGuide® (twee gecombineerde waveguides) ontstaat er geen onderlinge interferentie tussen de aanwezige midwoofers en hoog drivers in de unit.

Line array speaker dome tweeters

Slim slide design

Een eerder geïntroduceerd systeem is het slidingsmechanisme, voorheen succesvol toegepast in de LD systems Curv500 series. Dit unieke slidingmechanisme voldoet volledig aan alle EU-wetgeving, zodat extra safetystaalkabels bij onderlinge units niet benodigd is. Het slidingsmechanisme is fors en degelijk uitgevoerd en een speciaal lockingsysteem zorgt voor een betrouwbare rigging. De interne penbezittingen zorgen voor een onderlinge verbinding tussen units, zodat geen extra bekabeling hoeft te worden toegepast. Buiten het esthetisch vlak is tijdbesparing hierbij voor de verhuurmarkt een zeer belangrijke factor.

onderkant Line array speakerzijkant Line array speakers

Easy Splay design

Misschien wel een van de meest opmerkelijke ontwikkeling van LD systems MAILA is het geintegreerde "Easy Splay systeem". Aan de achterzijde van elke SAT unit zit een degelijke handgreep, deze handgreep kan gedraaid worden, waardoor de onderlinge verticale spreiding kan worden ingesteld. Het systeem is zo sterk geconstrueerd dat een volledig hangend line array speaker systeem van 8 units op de juiste spreiding 0° - 8° worden gedraaid. De bijgeleverde software geeft een uiterst betrouwbare instelling weer, wanneer u de ruimte in afmeting simuleert middels dit softwarepakket.

binnenin Line array

COL Actieve versterkermodule voorzien van 4 mid drivers

De COL full-range kolomunit, beschikt over vier 6,5-inch actieve midwoofers. Deze woofers zorgen voor een extra uitgebreid laag-middenbereik (105 Hz- 500 Hz) om ook op lange afstanden het mid-gebied weer te kunnen geven. De kolom bevat een 4-kanaals DSP-versterker met een totaal vermogen van 2,5 kW, die zowel de mid-woofers als de LD systems MAILA SAT-satellieten voorziet van vermogen. Door deze toepassing kunnen MAILA configuraties met een kolommodule worden gebruikt als groundstack of als een gevlogen systeem. De aanwezige DSP-versterkerunit kan naast zijn eigen 6,5'' midwoofers maximaal acht MAILA SAT-eenheden aansturen. Uiteraard zorgt de mid COL voor meer hoogte, wanneer de speaker setup gestacked gaat worden. U kan maximaal een stabiele hoogte van 3,2m hoog bereiken met een Large size set. De amp beschikt aan de achterzijde over een display met roterybediening. U kan zowel in de software (via Bluetooth) als achter op het display de instellingen wijzigen of uitlezen. Het systeem neemt zelf waar of het hangt of dat het gestacked staat. Tevens meet het systeem zelf hoeveel sateliet speakers er zijn aangebracht. Deze worden dan ook automatisch weergegeven in de software. De kolom weegt 36,2 kg en heeft een afmeting van B 205mm x D 354 mm  x H 1028mm. Het LD systems logo aan de voorzijde van de Amp's (zowel de COL,SPA en SUB) is voorzien van LED-verlichting. Deze logo's lichten op wanneer u de configuratie maakt in de software. De units hoeven dan vooraf niet te worden ingesteld. In de software sleept u als het ware de locatie van de desbetreffende subwoofer waar het logo op brandt. De COL-module is aan de onderzijde voorzien van 4 pennen, deze zorgen voor een stabiele basis op de subwoofer, wanneer er gebruik gemaakt wordt van een stackconfiguratie.

COL Actieve versterkermodule

SPA Active versterkermodule voor maximaal 8 satelietspeakers

De SPA van LD systems MAILA is een DSP-versterker met een totaal vermogen van 1,25 kW. Er kunnen maximaal 8 satelietspeakers worden aangesloten op deze SPA-module. De amp beschikt even als de COL-unit aan de achterzijde over een display met roterybediening. U kan zowel in de software (via Bluetooth) als achter op het display de instellingen wijzigen of uitlezen. Het systeem neemt zelf waar of het hangt of dat het gestacked staat. Tevens meet het systeem zelf hoeveel satelietspeakers er zijn aangebracht. Deze worden dan ook automatisch weergegeven in de software. De SPA module weegt 7,45 kg en heeft een afmeting van B 205mm x D226 mm  x H 282mm. Het LD logo aan de voorzijde van de Amp's (zowel de COL,SPA en SUB) is voorzien van LED-verlichting. Deze logo's lichten op wanneer u de configuratie maakt in de software. De units hoeven dan vooraf niet te worden ingesteld. In de software sleept u als het ware de locatie van de desbetreffende subwoofer waar het logo op brandt. De SPA kan ook uitstekend gebruikt worden als amp voor infil speakers of delay stacks.

   sub module LD maila

SUB modules

De bandpass design ontworpen subwoofers van LD systems MAILA zijn vervaardigd uit 18mm multiplex met extra versteviging aan de binnenzijde, welke resulteert in extra stijfheid van de kast. De PU-coating zorgt voor een extreem sterke bescherming en is krasvast. De grote rubberen beschermvlakken zorgen voor extra demping en bescherming van zowel de vloer als de PU-coating van de kast. Het is een bandpass design met 2 stuks 15inch Neodymium subwoofers en een DSP met klasse D amp met een vermogen van 2,5kW. De aanwezige reflexpoorten zorgen voor punch met hoge efficiëntie in het laag met een frequentierespons tot 33 Hz. In de DSP van de aanwezige interne versterker kunnen diverse presets geladen worden. Tevens kan een cardioïde configuratie worden geselecteerd of een onderlinge delay-instelling worden gemaakt. De Subwoofers kunnen worden voorzien van transporthoezen en een dolley voor een veilig en schadeloos transport. De subwoofers zijn zowel aan de lange als korte zijde voorzien van een speciale solide plate om de COL-kolom of de pole mount voor de SPA te kunnen monteren. De subs hebben elk een gewicht van 90 kg. De afmeting zonder transportdolley is B 540mm x L 934mm x D803mm.
subwoofer maila subwoofer binnenkant ld systems maila

Software via Bluetooth connectie

De LD Systems MAILA software app speelt een belangrijke rol in de setup van het systeem. De software kan vooraf als planning worden geconfigureerd. Het systeem kan willekeurig worden geplaatst en worden aangesloten. Via Bluetooth kan er connectie gemaakt worden met de aanwezige componenten. Door de units afhankelijk van elkaar te linken gaat de LD logo op de voorzijde van de  (COL, SPA,SUB) units branden. U sleept dan de desbetreffende unit naar de locatie in je softwarematige planning. Vervolgens kan u de line array volgens de berekende calculatie (hoogte, diepte hal, zit of staand publiek) in de software op de juiste curve hangen. Alle mogelijkheden welke in de software geselecteerd kunnen worden zijn vooraf gemeten en kunnen via auto EQ worden geactiveerd. Deze auto EQ mogelijkheid is toepasbaar in situaties met buitenlocaties of in een zaal zonder verhogingen of aanwezig balkon of tribune. Indien er zich wel obstakels in de ruimte bevinden is het verstandig via een EASE of EASE focus meting de ruimte te simuleren voor een optimale dekking.

MAILA software

Rigging

De LD Systems MAILA easy mount zorgt voor een veilige rigging van maximaal 1 COL kolom en 8 SAT units. Het systeem kan door middel van de Easymount eventueel worden gedraaid. Het MAILA systeem is ontwikkeld en gekeurd om te kunnen riggen zonder extra veiligheidskabels tussen de onderlinge units. Het is uiteraard wel verstandig om de MAILA easy mount wel te voorzien van een extra veiligheidsstaalkabel.
rigging maila

LD systems MAILA Stack configuraties
LD systems MAILA Stack configuraties


LD systems MAILA Flying configuraties
LD systems MAILA Flying configuraties


Accessoires van LD Systems

Het merk LD-systems staat bekend om zijn enorme assortiment accessoires voor een schadeloos transport en uitgebreide rigging mogelijkheden.

accessoires maila  stand mailavervoer maila case transport LD MAILA  Verrijdbare koffer LD MAILA

MAILA demo

Boek een demo van onze LD systems MAILA op afspraak in onze showroom en beluister zelf het resultaat van dit unieke line array speaker systeem. The Stage Managers beschikt over een XXL setup, welke ook gehuurd kan worden. Prijzen op basis van offerte, graag op aanvraag via ons contactformulier of e-mail.