The Stage Managers faciliteert cycle club Jenny in Gent Belgie!

terug naar overzicht Jenny, Spin that wheel!
In het hart van de stad Gent in Belgie is inmiddels een hippe Cycle gym geopend. De club bevindt zich onderin een kelder met authentieke hoge gewelgen. Een zestig tal spinfietsen zorgen voor een grote capaciteit cycle training centraal gelegen in de stad. Een industrieële look and feeling in een monumentaal pand. De monumentale status heeft geresulteerd in de keuze om alle AV materialen vrij in de ruimte te zetten. Er mocht namelijk niets in of aan de gewelgen gemonteerd worden. Door zoveel als mogelijk slanke materialen te gebruiken is het licht- en geluidsysteem niet storend zichtbaar in de ruimte, maar resulteerd in zeer doeltreffend underground club effect.

    

Discotheek versus Gym
Het concept achter de gym is als volgt: boek online eenvoudig een training van 45 minuten, kom 15 minuten vooraf om je voor te breiden en stap op de fiets. De klant krijgt een clubbeleving i.c.m. een spintraining van 45 minuten. De zaal is voorzien van een geavanceerd hoog vermogen audiosysteem, high end lichtinstallatie en hase effect machines. Een unieke combinatie van sport, beweging en uitgaan.Audiosysteem
Om de karakteristieke elementen van het pand zoveel mogelijk te behouden hebben we in overleg met de klant besloten om voor slanke onopvallende speakers en armaturen te kiezen. Uiteindelijk is voor een speakersysteem met kolomspeakers gekozen. De LD systems Maui44G2 kenmerken zich door een hoog vermogen, smalle behuizing en brede afstraling. Door vier exemplaren te verdelen over een wand van 24 meter ontstaat een naadloze dekking over de zaal. Tevens heeft het systeem als voordeel dat het zowel voor als achter in de zaal volumetechnisch nagenoeg gelijk is. De kleine vertikale openingshoek zorgt ervoor dat de reflexties binnen de ruimte beperkt blijven. De LD systems Maui 44G2 kolomspeakers geven daarbij voldoende slag en sublaag door de aanwezige 15inch woofer, zonder extra subwoofers te hoeven plaatsen.
              
De LD systems Maui 44G2 speakerzuilen worden aangestuurd door een LD systems ZONE 1208D DSP-mixer, welke is ingeregeld op de ruimte en de aangesloten bronnen. Uiteindelijk is er een layout ontworpen voor de club in de software van de DSP. Via de touchscreen worden acties doorgegeven aan de DSP matrix. Hierop zijn alle EQ en volumes ingeregeld op de zaal.  Doordat de actieve Maui44G2 speaker units ook over een interne versterker met multibandlimiter beschikken, creeëren we een extra begrenzing waardoor er solide en betrouwbaar systeem is ontstaan. Hierdoor is overbelasting dan ook nagenoeg uitgesloten. De app op de Ipad is voorzien van een identieke layout en zorgt voor naast extra bedieningsgemak ook voor een extra backup van het audiosysteem.

    

Lichtsysteem
Ook hier is rekening gehouden met een aantal factoren: betrouwbaarheid, functionaliteit met een maximaal effect, alles in combinatie met het gestelde budget. Doordat de sportende klanten van de gym tegen de spininstucteur met daarachter een 24 meter lange muur aankijken hebben we gekozen om alle armaturen te verdelen over de muur. Om de gewelgen mooi uit te lichten hebben we gebruik gemaakt van een vijf tal Cameo P130 spots. Voor maximaal effect en zo onopvallend mogelijke armaturen hebben we gekozen voor de DTS Katana blade met daarvoor speciaal gemaakte slanke zwart gecoaten stalen pilaren. Deze twee type armaturen zijn als show geprogrammeerd en worden aangeroepen in een Visual productions cue core 2. Vervolgens kan via geprogrammeerde buttons op het touchscreen (software kiosk) de verschillende programma's en scenes worden aangeroepen. Door een ingebouwde wifi router kan zowel bediend worden via een vast touchscreen naast de instructeur als via een Ipad met kiosk software. Naast de extra bedieningsgemak ook een aangename backup. Om de DTS Katana blades meer effect te geven is een Swefog haser K1 vor 24/7 gebruik geinstalleerd. Deze haser is stil en genereert een weergaloze mooie water based hase in de ruimte. De sporters zullen geen last krijgen van dit type hase vloeistof. Alle armaturen kunnen met één druk op de knop worden in en -uitgeschakeld via een 380V-verdeler met sequence schakeling. Hierdoor is dan ook het hele systeem spanningloos tijdens de momenten dat de club gesloten is.

       
Eenvoudige bediening via touchscreens
Er waren natuurlijk een aantal wensen binnen het budget van de klant, de verlichting en het geluid moesten zowel centraal als lokaal bij de spinfiets bediend kunnen worden. Tevens moest ook elke instructeur hiermee aan de slag kunnen. Een mengtafel wordt in dat geval al te lastig, omdat je de klant op dat moment teveel tools geeft om het mis te laten gaan. Door het schrijven van een speciale layout voor zowel licht- als geluidsysteem hebben we deze problemen kunnen voorkomen.
Bekijk hier alle foto's van het project:  Jenny Club Gent Belgie

Het team van The Stage Managers dankt voor het gastvrije verblijf in Gent en wenst Sven, Juul & Dante heel veel succes toe met de nieuwe aanwinst voor Gent! Jullie mogen oprecht trots zijn op het eindresultaat!